Alle twintig Nederlandse teams die deelnemen aan de Dakar Rally, mogen vandaag om 12.00 uur van start in de proloog in Frankrijk. De elf motoren, vier rally auto’s en vijf vrachtwagens kwamen allemaal door de technische keuring.

De Franse technici keurden in totaal acht voertuigen af: drie motoren, drie auto’s, een truck en een quad. Ze behoorden niet tot kanshebbers voor de klassementen.

De proloog heeft plaats op een speciaal aangelegd crossterrein bij een groot evenementencomplex nabij Clermont-Ferrand en is slechts 1,5 kilometer lang. De deelnemers rijden met twee tegelijk. De eindklassering telt niet mee voor het algemeen klassement. De uitslag bepaalt wel de startvolgorde voor de eerste echte klassementsproef in Narbonne op vrijdag.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter