Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari heeft toegegeven dat hij veel vertrouwen heeft in de nieuwe STR6-bolide waarmee hij het komende seizoen gaat aanvangen.

Rijders als Fernando Alonso en Jenson Button gaven reeds eerder aan onder de indruk te zijn van STR’s jongste creatie. Deze week deed ook Lewis Hamilton een duit in het zakje. Die wagen is belachelijk snel, meent de Brit. Het is heel interessant om dat team in de gaten te houden.

De STR6 is onder meer uitgevoerd met een innovatieve dubbele vloer en maakte dan ook een prima indruk tijdens het testen. Dat alles stemt Alguersuari hoopvol. We gaan in iedere race voor punten vechten, klinkt de pas 20-jarige Spanjaard optimistisch.

De 2011 regels werken in het voordeel van STR, denkt de coureur. Het verdwijnen van de dubbele diffusers en de komst van nieuwe bandenleverancier Pirelli, is gunstig voor ons. Ik denk dan ook dat we competitief zullen zijn.

Overigens merkte Alguersuari op dat hij geen nauwe band heeft met zijn illustere landgenoot Fernando Alonso. We zijn geen vrienden, geeft hij aan. Wij komen beiden uit Spanje, maar een band met elkaar hebben we niet.