Alfa Romeo keert na meer dan 30 jaar terug in de Formule 1. Alfa Romeo zal vanaf volgend seizoen de titelsponsor zijn van Sauber, vanaf volgend jaar gaat het team door het leven als Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Volgens het persbericht gaat het om een commerciële, en technologische samenwerking tussen Alfa Romeo en Sauber. De Sauber zal volgend jaar worden voorzien van een Alfa Romeo logo en Ferrari-motoren.

Alfa Romeo maakt deel uit van Fiat Chrysler dat ook een groot gedeelte van de aandelen van Ferrari in handen heeft. Op die manier wordt Sauber als het ware een B-team voor Ferrari. De verwachting is dan ook groot dat spoedig bekend wordt Ferrari-talent Charles Leclerc volgend jaar zijn debuut maakt bij Sauber. Voor het tweede stoeltje wordt Antonio Giovinazzi genoemd al lijkt Marcus Ericsson ook nog niet kansloos te zijn. Ericsson heeft de steun van de Zweedse investeerder Longbow, grootaandeelhouder van Sauber.

Alfa Romeo was van 1950 tot 1988 met een eigen team of motor actief in de Formule 1. De eerste twee Formule 1 wereldkampioenschappen in 1950 en 1951 werden zelfs gewonnen door de Italianen. In 1985 trok Alfa Romeo haar eigen team terug uit de sport.

Op Twitter gaan al mooie foto’s rond van hoe de Sauber er volgend jaar eruit zou kunnen zien, hieronder een fraai voorbeeld:


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter