Voormalig F1-coureur van onder andere Ferrari, de Fransman Jean Alesi, is van mening dat Vettel er ‘verstandig’ aan deed om op te stappen bij de Italianen.

Sebastian kwam als viervoudig wereldkampioen naar Ferrari, had het hele team achter zich en toch boekte hij geen resultaat., zo begint Alesi in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Bij Ferrari gaat niets vanzelf. Mensen vergeten vaak dat het Michael Schumacher vijf jaar kostte om zijn eerste titel voor Ferrari te behalen. En dan had hij ook nog de complete management van Benetton meegenomen!

Vettel had dat allemaal niet. Het enige wat hij meenam, was zijn helm en zijn ervaring. Het lukte niet en daarom vind ik het verstandig dat hij vertrekt., aldus de 56-jarige oud-coureur.

Na 6 seizoenen bij het team uit Maranello scheiden de wegen van Sebastian Vettel en Ferrari. Jean weet wel een perfect afscheidscadeau: Een wereldtitel


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!