Zaterdag raakte overal bekend dat voormalig F1 piloot Jean Alesi betrapt was op overdreven snelheid. Volgens de berichten reed hij van Geneve naar Avignon en werd hij geregistreerd met een snelheid van 191 km/h.

Jean Alesi geeft op zijn offici�le website toe dat hij in de fout ging, maar betreurt de houding van de politie en de onjuistheid van vele berichten. Jean Alesi betaalde onmiddellijk de boete van � 750 en heeft ondertussen al zijn rijbewijs terug.

“Ik werd tegengehouden voor een snelheidsovertreding van 181 km/h, en geen 191 km/h zoals overal op internet en de radio werd gemeld. Dat was op een snelweg die, zoals het overigens hoort, gelimiteerd is tot 130 km/h. Ik ging in de fout, en vecht dat ook niet aan. Ik accepteer volledig dat ik een fout maakte. Niemand hoort de snelheidsbeperkingen te overtreden, zelfs geen professionele rijders. Voor mijn overtreding betaalde ik een boete van � 750.

Aan de andere kant vind ik het betreurenswaardig hoe de politie reageerde, door van een publiek figuur een boeman te maken en alle informatie wijdelijk te verspreiden. Natuurlijk sprong iedereen op dit onderwerp en heel wat incorrecte informatie werd verspreid.

In tegenstelling tot wat door hen gezeg werd, heb ik mijn rijbewijs in mijn bezit, aangezien het is verstrekt door de Zwitserse autoriteiten en niet door de Franse.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter