Gisteren was de eerste werkdag voor Christijan Albers als kersvers Minardi coureur. De Nederlander zou de hele dag voor Minardi testen.

De weergoden gooiden echter de dagplanning overhoop door sneeuwbuien de wereld in te zenden. Hierdoor kon de Minardi coureur ‘s morgens weinig nuttige ronden rijden. In de middag slaagde hij er toch nog in om ruim 200 kilometer op de teller te zetten, tot een hydraulisch probleem zijn wagen tot stilstand bracht.

Vandaag wordt de Larenaar vergezeld door de Isra�lier Chanoch Nissany en Nicky Pastorelli. Pastorelli kon niet meer in actie komen omdat de wagen van Albers niet tijdig gerepareerd kon worden.

Christijan Albers:

” De laatste drie weken heb ik hard getraind in het fitnesscomplex bij de fabriek van Minardi en leerde zodoende alle teamleden goed kennen. Het was vandaag toch weer wennen om in een Formule 1-bolide te rijden, want mijn laatste test dateerde alweer van november jongstleden. Door de aanhoudende dichte mist zijn we pas om 12:00 uur gaan testen. Het team wist de auto prima af te stellen en ik had snel de gebruikelijke ground speed te pakken.

Ondanks een klein hydraulisch probleem aan het einde van de middag verliep de dag uitermate voorspoedig. Vandaag hebben we door veel kilometers te maken een goede voorbereiding getroffen voor de overige twee dagen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter