Christijan Albers heeft zich zaterdag op het circuit van Hockenheim als negende gekwalificeerd voor de finalerace van de DTM. Voor de 24 jarige coureur uit Laren zijn de titelkansen daardoor gereduceerd.

Zijn teamgenoot Bernd Schneider bij Mercedes reed in de kwalificaties de vijfde tijd. De Zweed Mattias Ekstr�m veroverde poleposition in een Audi. Schneider is voor de laatste race klassementsleider met een punt voorsprong op Albers die in de kwalificaties kampte met problemen in de elektronica van zijn auto.

De Larenaar toonde zich wel enigszins teleurgesteld. “We weten niet precies wat er aan de hand is’‘, zei hij. “Maar omdat Schneider op de vijfde plaats terecht kwam, is de wedstrijd nog open.’‘

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter