De Nederlandse Minardi-coureur Christijan Albers heeft het in de eerste drie races van het seizoen moeten stellen met een aangepaste wagen van vorig jaar. Die tijd is nu voorbij. Minardi komt vanaf de race in San Marino, over dik twee weken, met een nieuwe wagen: de PS05.

Albers in de oude MinardiAlbers blikt terug naar zijn seizoensstart: “De eerste 3 overzeese races waren boeiend en een enorme ervaring voor me. Ondanks dat Matrick en ik in de oude Minardi moesten rijden, hebben we veel geleerd en ben ik blij dat we allebei twee races uitgereden hebben. We zijn een goed team en we pushen elkaar. Ik ben blij zulk een goede teamgenoot te hebben.”

Ook dat hij slechts een halve seconde achter Narain Karthikeyan in de Jordan stond in de kwalificatie, kon Albers wel plezieren. Dat hij achterin op David Coulthards wagen reed en een nieuwe voorvleugel moest laten monteren, vergat Albers even handig…

De Nederlander ging verder: “Het Minardi-team is de beste plaats om je F1-carri�re te starten. Je kan veel leren, en de teamleden zijn zeer vriendelijk en professioneel. Ik kijk echt uit naar de race in Imola om dat de nieuwe, zeer agressief uitziende Minardi-wagen gelanceerd zal worden. Hopelijk maakt deze wagen het mogelijk om het team, m’n fans en de sponsors enkele indrukwekkende resultaten neer te zetten. Ik voel me zeer comfortabel in F1, en ik kan niet wachten tot de volgende race.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter