Alan Jones moest zich noodgedwingen terugtrekken uit de allereerste Grand Prix Masters-race. De wereldkampioen van 1980 leed in de vrije trainingen aan een hevige pijn in de nekspieren. Op advies van Dokter Steve Olvey keerde de 59-jarige Australi�r naar huis en moest de rest van het evenement aan zich later voorbij gaan. Zijn plaats werd ingenomen door reservecoureur Elisio Salazar. Toch is men er zeker van dat Jones zijn plaats weer zal kunnen innemen tijdens de volgende race.

Dokter Steve Olvey: “Omdat hij thuis of op andere plaatsen nodig was kon Alan aan geen enkele van de tests voorafgaande deze race deelnemen. Daarom kon hij zich niet zo goed aanpassen aan de wagen en de cockpit zoals vele andere coureurs, vooral dan inzake zijn stoeltje en de plaats van zijn nek. Door die onorthodoxe positie heeft hij een kleine blessure aan zijn nek opgelopen en kwam hij daarbij in gevaar als hij nog verder zou racen. Het probleem ontwikkelde zich gedurende het weekend en daardoor is zijn deelname aan de race een te groot risico geworden.”

“Het probleem kwam op tijdens de eerste dag en het werd steeds erger,” zegt de ex-wereldkampioen. “De pijn was ondraaglijk geworden en daarom besloot ik maar om me terug te trekken. Ik heb mijn uiterste best gedaan en ik wou niets liever dan te strijden tegen deze fantastische coureurs, maar de situatie laat dit jammer genoeg niet toe.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter