Eerder konden wij jullie melden dat Bernard Charles Ecclestone nu heel wat pragmatischer denkt over het afkopen van de omkopings-rechtszaak.

Ecclestone werd ter verantwoording geroepen door de Duitse justitie en kreeg rechter Noll tegenover zich, die eerder ex-bankier Gribkowsky voor acht jaar op een dieet van water en brood stuurde.

Waar Ecclestone zich eerder hevig verzette tegen een schikking, kwam de oude baas met een deal van 25 miljoen dollar. Dat bleek volgens Suddeutsche Zeitung de aanklager te min en deze kwam met een tegenbod van 100 miljoen euro.

De dealmaker in de 83-jarige werd op slag wakker en na enige soebatten, kwam er een tegenbod van 100 miljoen US-dollar.

Waarom in Amerikaanse dollars, zal de gemiddelde persoon denken? Tja, echt sterk staat die munt niet en Bernie hoopt/gokt op een verdere daling van de munt, waardoor er een economisch voordeel ontstaat dat valutawinst wordt genoemd.

Rekent u even mee?

100 miljoen Amerikaanse dollar is thans 74,5 miljoen euro. Dat scheelt dus ruim 25 miljoen euro voor de bejaarde baas van de sport. En toevallig is het nipt het bedrag dat Bernie eerder aanbood. Leer ons Bernard Charles Ecclestone kennen…

Maar het voorstel moet nog worden goedgekeurd. Mocht rechter Noll ermee accoord gaan, dan zou de schikking een recordbedrag betekenen in de Duitse rechtspraak. Ecclestone zou dan tevens een veroordeling ontlopen en weer aan het werk kunnen in de Formule 1.

Echter meldden diverse media dat grootaandeelhouder CVC Capital zich zorgen maakt over haar geloofwaardigheid, indien Ecclestone terug zou keren aan de knoppen van de sport.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!