De broze relatie tussen wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn teamgenoot blijft de gemoederen bezighouden. Nico Rosberg toonde tijdens de persconferentie na de race zijn frustratie over de gang van zaken tijdens de GP van China.

De Duitse Fin was ontevreden over de tempo van teammaat Lewis Hamilton, terwijl de Ferrari van Sebastian Vettel hem in de nek hijgde. Sterker, Nico Rosberg beschuldigde teamgenoot Hamilton ervan dat hij opzettelijk vaart minderde als de pitstops eraan kwamen.

Hierdoor zouden de coureurs van Ferrari kunnen aansluiten bij Rosberg en hem eventueel verrassen door een vroegere pitstop te maken. Met name Vettel zou het hem lastig kunnen maken, zo claimde Rosberg boos.

Het begon tijdens de race al met een bericht van Rosberg aan de teamleiding dat Lewis onnodig traag reed en dat hij terrein verloor op de Ferrari rijders. Hamilton kreeg vervolgens het bericht van de teamleiding dat hij moest versnellen, maar de Brit was zelf ook bezig om zijn banden te sparen.

Het rumoer deed denken aan Monaco 2014 waar de rollen omgekeerd waren. Toen noemde Rosberg de beschuldiging van Hamilton –hij zou opzettelijk geel hebben veroorzaakt tijden de kwalificatie– ‘onzin’.

Hoogstwaarschijnlijk hebben Toto Wolff en Niki Lauda een stevige preek gehouden aan beide kemphanen omdat ze een dispuut weer in het openbaar bespraken.

Rosberg: Het was even intens, maar we hadden nadien een goed gesprek met iedereen. Het gebeuren behoort voor ons nu tot het verleden en we richten onze focus nu op de komende Grand Prix van Bahrein.

Vrede voor zolang het duurt…