De achtervleugel van Mercedes is wederom legaal bevonden door de FIA. Het team van Ross Brawn kan dus blijven rondrijden met de geruchtmakende achtervleugel. De achtervleugel riep vragen op bij teams als Red Bull en Lotus die opheldering vroegen bij de FIA. Vandaag oordeelde de FIA wederom dat er niks illegaal is aan de achtervleugel van de Zilverpijlen.

De achtervleugel van Mercedes bevat een kanaal dat door het bodywork heen naar de voorkant leidt. De lucht die door dit kanaal stroomt wordt gebruikt om de luchtweerstand te verminderen, dit heeft een positief effect op de topsnelheid. Wanneer Schumacher en Rosberg gebruik maken van hun DRS klapt een deel van hun achtervleugel naar een andere stand. De opening wordt hierdoor minder afgeschermd, waardoor er meer lucht door het kanaal kan stromen. Lotus en Red Bull vonden dat dit een door de coureur te bedienen aerodynamisch onderdeel was. Buiten DRS is een aerodynamisch te bedienen onderdeel niet toegestaan dus vandaar dat Red Bull en Lotus naar de FIA stapten.

Charlie Whiting heeft op verzoek van Lotus en Red Bull Racing nogmaals naar het systeem van het Duitse team gekeken. Whiting kwam tot de conclusie dat het systeem van Mercedes binnen de regels van DRS valt omdat de luchtweerstand verminderd wordt. De vermindering van de luchtweerstand vindt echter wel plaats of een manier die de FIA niet bedoeld had. Nu het systeem goedgekeurd is kunnen andere teams besluiten hun eigen variant van deze achtervleugel te ontwikkelen of de teams kunnen een officieel protest aantekenen.