Er is de laatste dagen (zeer) veel gezegd en geschreven over het agressieve dan wel gefrustreerde gedrag van Lewis Hamilton tijdens de GP van Monaco.

Lewis Hamilton zelf heeft via twitter zijn excuses aangeboden aan Felipe Massa en Pastor Maldonado. De McLaren-coureur bekritiseerde het duo na afloop van de Grand Prix van Monaco. Hamilton kwam zondag tijdens de race in botsing met zowel Massa als Maldonado.

Alleen met zijn excuses aan de laatste bevreemd mij enigszins. Al tijdens de race zag ik dat Hamilton geen blaam trof. Het was de debutant die veel en veel te laat de deur dicht wilde gooien en zo zelf zijn kans om zijn eerste punten te pakken vergooide!

Ik kreeg een zeer interessante foto in handen! Links ziet u Hamilton vs Maldonado. Rechts Hamilton vs Schumacher! Kijkt u even waar Schumacher rijdt en wanneer hij instuurt voor St. Devote [foto nummer zes] ! Tevens zat Hamilton veel dichterbij Maldonado, dan bij zijn manoeuvre tegenover Schumacher!

Had Pastor die deur niet dicht mogen gooien, dan? Ik hoor het u denken! Ik zeg dat niet, maar de Venezolaan kan nu onmogelijk alle schuld bij de Brit leggen. Pastor had de kans om zijn fout [deur openlaten] kunnen accepteren en toch nog zijn eerste punten kunnen pakken. Nu wordt er in de media gesteld dat de Williams-coureur door Hamilton uit de race is gebeukt!

Opmerkelijk is het ook dat Pastor vol over de kerbs zou zijn gegaan als Hamilton niet naast hem had gereden? Wie gelooft dat de debutant dat zou hebben gedaan?!

Ik zeg…bekijkt u de foto’s nogmaals! En andere foto’s [foto 1] [foto 2] waarbij de hypocrisie van de BBC ook duidelijk is gemaakt. Ik snap dat ze ook een kijk op de race hebben, maar dat ze zich actief bemoeien met wie moet worden gestraft en wie niet, vind ik zeer kwalijk. En hypocriet, indien een coureur naar aanleiding van hun uitlatingen geen interviews meer geeft, ze dat zo jammer vinden [Schumacher]!

Echter kreeg ik een déjà vu-ervaring. In alle eerlijkheid, ik stop niet met de manier waarop ik race. Dat is wat me hier heeft gebracht, dit is wie ik ben. Ik doe het niet om iemand te krenken of te verwonden. Ik doe dit omdat ik houd van racen, gaf Lewis Hamilton op de vraag zijn rijstijl aan te passen om in de toekomst eventuele botsingen en daaropvolgende straffen te voorkomen!

Ook Senna gaf ooit een soortgelijk antwoord, echter heel wat ‘strakker’; Give way or we will crash.

Kennelijk had Hamilton dit voor ogen? Moet hij naar mijn bescheiden mening niet doen! 1990 was 1990. Nu is het 2011 en als zelfs een ‘old dog’ als Michael Schumacher nieuwe trucjes kan leren [voor zolang dat duurt], dan mag je van een jonge hond als Lewis Hamilton verwachten dat die een nieuw trucje sneller onder de knie heeft.