Zo snel kan het gaan.

Zo had Nico Hülkenberg geen zitje meer en zo zit de Nederlandssprekende Duitser in een auto die in potentie goed is voor een podiumplek.

En dat is toch bijzonder. Nico begon zijn Formule 1-carrière veelbelovend maar wist nooit een podium te behalen. Veel fans dichten hem de kans nu toe, en gunnen het de voormalige coureur van Williams, Force India en Renault.

De 32-jarige Duitser, woonachtig in Monaco, kreeg pas donderdag aan het einde van de middag een telefoontje van Otmar Szafnauer. Ondanks dat Hülkenberg dit jaar niet had gerekend op een Formule 1-optreden was hij wel in vorm gebleven.

Gelukkig zijn er nog mensen bij Racing Point uit mijn tijd bij Force India. Dat maakt het minder overheersend. Je bent dan minder tijd kwijt met de mensen en procedures. Ja ik was blijven trainen. Dat was ook gewoon vasthouden aan een routine. Maar de G-krachten die zijn moeilijk om te trainen omdat ze zo uniek en speciaal zijn

Ik ben weliswaar in redelijke vorm, maar die G-krachten die je voor je kiezen krijgt hier. Ik ga dat voelen op zaterdagmorgen., zo zei de ‘Hulk’.

Hülkenberg kon vanaf de eerste meters prima meekomen met de rest van het veld. Uiteindelijk ‘scoorde’ hij een P9 (VT1) en in de VT2 een P7.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!