Zoals algemeen bekend zal Red Bull Racing tegen wil en dank in 2016 opnieuw gebruik maken van Renault krachtbronnen voor haar RB12 bolide. Echter hebben beide partijen afgesproken dat Red Bull haar motoren een andere naam mochten geven en werd er een partnerschap aangegaan met TAG Heuer.

Op de algemene launch van het nieuwe Renault team heeft Cyril Abiteboul laten weten dat wat hem betreft Red Bull gelijkwaardige motoren zal hebben.

Volledig hetzelfde. Claimt de ervaren Renault directeur. Sterker zelfs, we hebben een verplichting vanuit de reglementen om hen hetzelfde materiaal te leveren. Uiteraard zal er voor ons geen vorm van marketing zijn voor welbekende redenen.

Red Bull zal volgens de Fransman ook de volledige beschikking hebben over enige updates die Renault ontwikkeld voor haar RE16 power unit.

Je moet altijd je ganse groep van motoren goed beheren. Het kan best zijn dat we soms niet geheel synchroon zijn met beide teams vanwege de introductie van de motor. Maar de filosofie van Renault en onze verplichtingen tegenover de reglementen is dat we altijd een gelijke specificatie hebben over de gehele lijn. Dus wat wij hebben, krijgen zij ook.

Verder verklaarde Abiteboul ook nog tegenover de media dat volgens hem het niet uitgesloten is dat Red Bull en Renault ook na 2016 nog met elkaar doorgaan. Met voorwaarde natuurlijk dat Red Bull tegen die tijd nog wel wil.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!