Michael Waltrip Racing, een Amerikaans NASCAR-team, heeft een aanklacht ingediend tegen Mike Coughlan. Zo maakte het team vandaag bekend. Volgens Waltrip heeft Coughlan, die vorige maand werd aangenomen bij Williams, contractbreuk gepleegd.

In North Carolina, waar het NASCAR-team zetelt, is een aanklacht ingediend door oprichter en naamgever Waltrip. Die reed tussen 1972 en 2000 negenentwintig jaar (!!) op rij in de Nascar Winston Cup, later bekend als Sprint Cup. Michael Waltrip reed in zijn carrière 809 Winston Cup wedstrijden, vertrok 59 keer vanaf poleposition en won 84 races. Hij won het kampioenschap drie keer en werd drie keer vice-kampioen.

Waltrip had Mike Coughlan in dienst als technisch directeur “vehicle design” volgens het contract tot 30 november 2012. Echter liet Coughlan het NASCAR team in april 2011 weten, dat contract eenzijdig te willen beëindigen. Als directeur “vehicle design” was Coughlan verantwoordelijk voor het geheel vanaf ontwerp tot productie en zag hij ook toe op de kwaliteitscontrole.

Daarna werd op 14 juni 2011 bekend gemaakt dat de Brit terugkeerde als chief engineer voor Williams, na in 2007 te zijn geschorst door de FIA. Het NASCAR-team beschuldigd eveneens Williams ervan dat zij nu nadelige effecten ondervindt in de vorm van mislopen van prijzengeld en sponsoren, nu zij haar technische man kwijt is aan het F1-team.

Tevens moeten de Amerikanen nu enkele nieuwe kosten maken, zoals het zoeken naar een vervanger van Coughlan.

Wij houden u op de hoogte!