Zoals je eerder op deze site al kon lezen heeft de FIA alle automobielclubs voorgesteld om een geldsom neer te tellen voor de slachtoffers van de tsunami in Zuid-Oost Azi�. Dubai is het eerste land dat officieel iets organiseerd ten voordele van de natuurramp. Op 26 en 27 januari organiseert de voorzitter van de nieuwe A1 Grand Prix, sjeik Sheikh Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum, een offici�le test van de nieuwe wagens, met toegang voor de ge�nteresseerde toeschouwers. De inkom bedraagt 20 Arabian Emirates Dollar (ongeveer � 6.00) en de hele opbrengst gaat naar het International Tsunami Relief Found.

Sheikh Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum is al van kindsaf een grote autosportfan en vorig jaar stampte hij met het geld uit eigen zak een nieuwe serie uit de grond, de A1 Grand Prix die dit najaar rond oktober zijn eerste seizoen zal beginnen. De sjeik wou altijd al een Formule 1-race in het Midden-Oosten, en na Bahrein en Turkije zou de volgende kandidaat wel eens zijn thuisland de Verenigde Arabische Emiraten kunnen zijn. In ��n van de 12 emiraten, Dubai, werd een drietal jaren geleden een circuit gebouwd, de Dubai Autodrome. Daar vinden intussen al Moto GP-races plaats, en het circuit staat ook op de kalender van de A1 Grand Prix-serie.

“Het is mooi om het hele project terug naar het Midden-Oosten te brengen, en vooral dan naar mijn thuisland Dubai om de verbintenis te laten zien tussen A1 Grand Prix in de huidige motorsportwereld,”

vertelde de sjeik.

Een mooi gebaar van de sjeik, en wie ge�nteresseert is in deze nieuwe wagens (soortgelijk aan de Formule 1-bolides) kan deze week afzakken naar Engeland, waar ze hun entree maken in the Autosport International Exhibition in Birmingham.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *