Is het een vliegtuig? Is het een raket? Nee, het is een Formule 1 wagen! Een BAR-Honda om precies te zijn. Afgelopen vrijdag reed testcoureur Alan van der Merwe de wagen op het Mojave vliegveld in California. In zijn laatste run behaalde hij daarbij een gemiddelde van maar liefst 415 k/h. Dit als voorbereiding op de recordpoging volgend jaar.

Gary Savage, leider van het BAR-project: “De wagen deed het perfect. Deze dag bewees hoe belangrijk het was om deze recordpoging op een professionele manier aan te pakken, in plaats van zomaar naar deze zoutvlakte af te reizen en zien hoever we zouden kunnen komen.”

“Dit was een bemoedigende dag. We hebben er alle vertrouwen in dat we zelfs sneller kunnen gaan in Bonneville, al zal de ondergrond aldaar, zout, weer bepaalde moeilijkheden met zich mee brengen.”

In mei of juni 2006 zal BAR een aanval doen op het offici�le wereldrecord. Dit zal gebeuren op de zoutvlakte nabij Bonneville.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter