Dat het Jaguar team zo goed als verkocht is is al langer geweten, de nieuwe eigenaar zal ongetwijfeld Red Bull worden.
Ondertussen komt ook het prijskaartje dat Ford vraagt bloot te liggen, het zou gaan om een goede 30 miljoen pond.

Een aanzienlijk prijskaartje, het voordeel dat Red Bull doet is ook niet min, zij sparen zo het inschrijvingsgeld uit, dat bedraagt 25 miljoen pond.
Het is ook niet verwonderlijk te noemen dat de gevraagde prijs van Ford de verkoop zo lang heeft laten aanslepen, maar Ford wou hierdoor een deel van kapitaal dat ze in de F1 gepompt hebben terugverdienen.

Een andere goede zaak is voor de fans, zij zullen uiteindelijk weer 10 teams op de grid zien verschijnen, tenminste als alles loopt zoals het moet lopen want de toekomst van Jordan en Minardi is nog steeds onzeker te noemen, vooral op financieel vlak.
Voor de topteams zal de verkoop van Jaguar een opluchting zijn, zij hoeven zo geen drie wagens te laten rijden, wat weer geld uitspaart.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter