Op 1 mei 2004 zullen velen weer stil staan bij de tragische gebeurtenis die dan precies 10 jaar geleden plaatsvond. Het was Ayrton Senna die zijn leven verloor bij een crash in de Tamburello op het circuit van Imola. Er ging een schok door de wereld, de Formule 1 verloor een van zijn populairste coureurs. Om Senna te herdenken is het volgend jaar “Ayrton Senna jaar” in Brazili�. Er zullen tal van concerten en tentoonstellingen georganiseerd worden om terug te kijken op het leven van de Braziliaans volksheld. Ook zal de permanente tentoonstelling over Senna door Europa en Azi� trekken.

“Het project bestaat uit het vieren van de waarden waar Ayrton voor stond en in het bijzonder zijn trots om Braziliaan te zijn,”

aldus zijn zus Viviane.

Viviane runt tegenwoordig de Ayrton Senna Foundation, een idee van Ayrton vlak voor zijn tragische ongeluk. De Foundation zorgt voor maar liefst drie miljoen kansarme kinderen en tieners in Brazili�. Het herdenkingsjaar is een uitgelezen mogelijkheid voor de jongeren om kennis te maken met een van de grootste helden die Brazili� ooit voortbracht.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter