Oud-coureur Gerard Berger riep het een tijdje geleden al; de Formule-turbo zou 1000 pk moeten genereren en gezien de laatste gesprekken tussen de ‘decision-makers’ van de sport gaan we ook die kant op.

Maar pas vanaf 2017.

De Formula 1 Strategy Group wil het motorreglement dusdanig aanpassen zodat de huidige V6-turbomotoren veel krachtiger zullen worden.

Men zou dit echter voor elkaar willen krijgen zonder de huidige motoren naar het museum te sturen. Het voorstel dat volgens Autosport inmiddels al met de FIA wordt besproken, zou de huidige V6-motoren alleen een stuk bruter moeten maken.

De huidige V6 turbo’s produceren tussen de 700 en 800 pk. Dus het lijkt slechts een kwestie van meer toeren en daarvoor zal de fuel flow meter sneuvelen. Een maatregel waar weinigen om zullen rouwen?

Verder wil men dat de auto’s lastiger te besturen zijn en meer tot de verbeelding spreken bij de fans.

Andere maatregelen betreffen grotere wielen en meer downforce, maar die voorstellen zijn nog niet officieel goedgekeurd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!