“Elk Formule 1 team zal � 10 miljoen krijgen van zodra een akkoord bereikt is om de toekomst van de sport te verzekeren. “

Dat is het goede nieuws dat Patrtick Faure, directeur van Renault Sport, wist te vertellen.

De autofabrikanten, de banken die de commerci�le rechten op de F1 hebben en Formule 1 tsaar Bernie Ecclestone kwamen vorige maand overeen om de teams voortaan een groter deel van de koek van F1 inkomsten te geven.

Deze drie partijen tekenden een intentieverklaring en een concrete overeenkomst wordt dit jaar verwacht.

Deze intentieverklaring betekende het einde van de dreiging van Renault, Ford, Daimler Chrysler, BMW en Fiat om een alternatieve raceklasse op te richten.

Zowel Minardi en Jordan hebben grote moeite om hun sponsorbudget rond te krijgen voor dit seizoen, terwijl Sauber toegaf dat ze het financieel niet kunnen halen om een derde wagen in te zetten op vrijdag.

Bron: Reuters

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter