Esteban Gutierrez was een week nog boos op Lewis Hamilton omdat de wereldkampioen een middelvinger opstak naar de Mexicaan, die zich niets aan leek te trekken van de blauwe vlaggen. Nu was het Daniel Ricciardo met dezelfde klacht over de coureur van HaasF1.

Ricciardo reageerde met een cynisch bericht over de radio.

“ij is één van mijn favorieten, ik houd van die jongen, zei Ricciardo over de radio toen Gutierrez hem niet snel genoeg voorbij liet.

Na de race gaf de Australiër tekst en uitleg. “Gutierrez is eigenlijk één van de meeste aardige jongens. Maar op de baan zijn we de laatste tijd niet zo blij met de manier waarop hij met blauwe vlaggen omgaat.”

Volgens Ricciardo is Gutierrez tijdens de briefing aangesproken op zijn manier van rijden.

We hebben het nu al een aantal keer tegen Esteban gezegd, ik dacht dat de boodschap overgekomen was. Maar vandaag verloor ik weer meer tijd achter hem.

Ook Max Verstappen scheen tijd te hebben verloren achter de Mexicaan, die dankzij zijn werk als testcoureur voor Ferrari in de HaasF1 is gekomen.

Het gebeuren in Hockenheim plaatst ook de middelvinger van Hamilton in Hongarije in een ander perspectief…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!