Het Williams team gaat proberen om de FW26 veel sneller te ontwikkelen. Dat heeft Sam Michael gezegd op de website van het team.

We hebben nu 3 race gehad die ver van huis waren, maar nu het circus terug in Europa zijn tenten opslaat kan het team zich meer focussen op de ontwikkeling van de wagen. De ingenieurs van het team zijn er zeker van dat de wagen geen zwakke punten heeft, en zoeken nunaar manieren om het maximum aan potentieel uit de bolide te halen.

“Dit jaar zal het allemaal draaien om hoe snel we de wagen kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat Ferrari niet veel extra kan vinden, want we zitten al met dat gat. Ze zullen nog wel verder ontwikkelen, en daarom moeten we dubbel zo snel werken.”

Vorige week testten Ralf Schumacher, Marc Gen� en Scott Dixon enkele nieuwe onderdelen, en onderwierpen ze de banden aan een grondige evaluatie. Deze week komt het team opnieuw in actie op Paul Ricard.

Vorig jaar startte het team vrij zwak, maar toch slaagde erin van Ferrari tegen het midden van het seizoen bij te benen, en vanaf Monaco won het team ook races.

 

“Ik zou niet zeggen dat het vorig jaar makkelijk was, want we lagen zo ver achter. Maar het was wel makkelijker om snelheid te vinden, omdat het verschil zo groot was.”

Om de prestatie van de wagen te verbeteren kijkt het team naar alle onderdelen. Volgens Michael is het slechtste wat je kan doen je focussen op 1 ding. Het ligt aan alles. Het team zal alles in het werk stellen om in San Marino beter te presteren.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter