Frank WilliamsFrank WilliamsTeambaas Frank Williams is teleurgesteld dat de zaak Senna opnieuw vanonder het stof wordt gehaald. In 1997 werden Williams, Patrikc Head en toenmalig ontwerper Adrian Newey vrijgesproken van doodslag. Ze werden beschuldigd van Senna’s dood veroorzaakt te hebben.

Tegen de zaak werd beroep aangetekend, en in 1999 werd het verdict behouden. Maar vorige week besliste het hof dat de zaak terug onderzocht moest worden nadat er sprake was van “procedure” fouten. Volgens de Italiaanse wet moet er eerst een schriftelijke verklaring worden afgegeven vooraleer de zaak opnieuw kan voorkomen.

“Ik zou geen commentaar mogen geven,” Zei Frank Williams tegen Reuters in Bahrein. “Ik ben duidelijk teleurgesteld dat na tien jaar de zaak weer eens opnieuw voorkomt. Maar dat is het Italiaanse gerecht, we moeten er mee omgaan en respecteren.”

Het is niet zeker dat de zaak opnieuw zal voorkomen. Maar als het beroep wordt geannuleerd, moet er een nieuw proces komen. En 10 jaar na de feiten zal dat vrij moeilijk worden want vele bewijsstukken bestaan niet meer…

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter