Het was niet echt de namiddag waarop Williams gehoopt had. Juan Pablo Montoya was twee sectoren sneller dan rivaal Michael Schumacher maar verloor alle voordeel in de laatste bocht. Toch zijn ze bij het BMW aangedreven team niet ontevreden over de kwalificaties.

“Het is spijtig, want ik was bezig aan een prima lap. Ik was zeer snel in sectoren een en twee.” Zei Juan Pablo Montoya. “Maar ik verloor al mijn voordeel en nog meer door de laatste bocht. Ik probeerde er sneller door te gaan dan kon. Maar zelfs zonder dat weet ik niet zeker of ik wel op de pole kon starten want Michael was zeer snel.”

Ralf Schumacher hoopt dat zijn set-up pas morgen resultaten zal opleveren. Als Ferrari er niet in slaagt om een gat te openen tussen hen en Williams verwacht de jongste Schumacher vuurwerk.

“Ik ben tevreden over de wagen en mijn kwalificatie. Mijn set-up zou morgen een voordeel moeten opleveren. Maar toch verloor ik wat tijd in de middelste sector. Ferrari lijkt weer heel sterk, maar als ze geen gat kunnen slagen dan kunnen we het hen heel moeilijk maken.”

Sam Michael, hoofd ingenieur van Williams, wil liever voor Ferrari komen te staan. Hij houdt wel rekening met mogelijk technisch falen van een wagen.

“Het was een redelijke dag. Maar als we Ferrari willen verslaan moeten we op de eerste rij starten. Het wordt morgen nog een lange race die wagens tot het uiterste zullen drijven.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter