De slechte start van het McLaren-team doet veel stof opwaaien en de geruchtenmolen begint zijn werk te doen. Kimi Ra�kk�nen haalde dit seizoen nog geen enkele keer de finish, telkens door problemen met de motor.

De problemen die Kimi kende moeten misschien toegewezen worden aan de Mercedes-Benz V10, maar uit het McLaren-kamp komen er andere geruchten. Er zouden problemen zijn met het chassis die heel moeilijk op te lossen zijn. De Britse krant The Guardian schreef dat McLaren tegen de Grand Prix van Hongarije een volledig nieuwe wagen startklaar zou hebben die zou luisteren naar de naam MP4/20.

Voor het nieuwe seizoen van start ging zag men Kimi Ra�kk�nen als ��n van de grootste titelkandidaten. Door gebrek aan power kan McLaren het niet opnemen tegen Ferrari, Williams, Renault en BAR.

“Het is fout om problemen met het chassis te negeren”, zuchtte Coulthard. “Tenslotte is het niet ��n element dat je toelaat om te winnen”, zei hij. “Je hebt de banden, de motor, de rijders en het chassis en die vier elementen moeten goed met elkaar overweg kunnen wil je goed kunnen presteren.”

Had men niet beter de MP4/18 ingezet vorig jaar? Er werd inderdaad veel mee getest maar de wagen bleek fragiel te zijn. Ondanks alles toonde de wagen enkele flitsen en kon hij soms heel hard gaan. De wagen werd nooit ingezet, omdat bleek dat de wagen een gebrek aan power had.

Er wordt met de vinger gewezen naar het nieuwe complex van McLaren, het Paragon. Ron Dennis denkt er anders over en ontkent dit:

“Jammer genoeg kunnen we het niet altijd goed voor mekaar hebben,” zei hij over zijn laatste nieuwe wagen, “maar ik heb enorm veel vertrouwen in deze organisatie.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter