Het is al sinds 1955 dat er nog races te zien waren op het Zwitserse grondgebied.
De ban op het autoracen kwam er na het ongeval van Pierre Levegh in de 24 uren van Le Mans, Levegh kwam vloog met zijn Mercedes in het publiek, meer dan 80 mensen lieten toen het leven.

Maar nu gaan er (weeral) geruchten rond dat Zwitserland met het idee loopt om een circuit te bouwen die aan de eisen zou moeten voldoen van het huidige Formule 1.
Kunnen we hieruit besluiten dat Zwitserland de ban op autoraces zal opheffen en dat ze ook hun eigen GP Formule 1 willen?

Niets is zeker, maar als men het bekijkt vanuit een andere hoek dan zou het niet slecht zijn voor de Formule 1.
Zwitserland mag dan al in Europa liggen, toch is het geen lid van de EU, iets wat de FIA zeker zal aanspreken.
Zwitserland mag dan zelf nog geen Grote Prijs hebben, toch zijn er enkele grote sponsors in de Formule 1 die vanuit Zwitserland opereren, waaronder Credit Suisse.

Een andere zaak die in het voordeel pleit van een Zwitsere Grote Prijs is het verbod op tabaksreclame, daar Zwitserland niet in de EU zit hoeft het zich niet te houden aan de Europese overeenkomst om tabaksreclame te verbieden.

Voor de FIA zou dit de ideale oplossing kunnen zijn, ze kunnen in Europa een GP organiseren die bijna dezelfde voordelen kan garanderen als de niet Europese Grote Prijzen.

Zoals aan alle leuke zaken is er wel een nadeel, in Zwitserland zijn het vooral de groenen die iets in de pap hebben te brokken, er zal vooral veel lobbywerk aan te pas komen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter