De weergoden hebben de Ferrari-piloten een voordeel gegeven.
Deze ochtend was het namelijk aan het regenen in Sakhir. Momenteel is het gestopt en zitten de meeste regenbuien boven de oceaan maar volgens de voorspellingen zou er ook deze nammidag een regenbui op het circuit kunnen vallen. Ook al is de kans miniem, toch zullen de teams hier rekening mee moeten houden. Nu moet men op het circuit vooral rekening houden met het vochtige circuit en de harde winden.
Op dit moment is de luchttemperatuur 20�C en de temperatuur van het circuit 25�C. Verwacht wordt dat deze opklimmen naar rond de 27�C en 40�C
Gisteren, in de tweede qualificatie, was dit nog 32�C (lucht) en 51�C (circuit).

De Ferrari’s hebben nu een extra voordeel doordat de Bridgestone-banden beter werken in koudere omstandigheden. Jammer voor Juan-Pablo. Jammer voor de kijkers is het ook, want lagere temperaturen wilt zeggen dat de belasting op de piloten niet super-extreem gaat worden gevolg minder foutjes.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter