Fisico en AlonsoGiancarlo Fisichella sprak over een prachtige dag, en kan je hem ongelijk geven? Zijn eerste race voor Renault, en hij pakt meteen al de volle pot mee naar huis. De vorige keer dat de Italiaan won dateert al van Brazili� 2003 en toen moest hij twee weken wachten om zijn trofee op te pikken want rondjes tellen was niet de specialiteit van de race officials.

“Het is prachtig, een geweldige dag voor mij. Het was een fantastische race, vrij conservatief en niet op de limiet tot op het einde Rubens me begon in te halen. Toen moest ik wel een beetje meer geven. De wagen was fantastisch, en de banden waren consistent. Het was de beste start van mijn carri�re, waardoor ik de eerste race van het seizoen kon winnen. Ik ben echt blij en ik wil al mijn mecaniciens en het Renault team bedanken.”

“Het eerste deel van mijn race was ik een beetje conservatief voor de banden, maar op het einde was de wagen nog steeds zeer goed. Tijdens de laatste vier of vijf ronden heb ik mijn beste rondetijden van de hele race neergezet. Het was goed, en zelfs gemakkelijk. Ik ben ook nog blij omdat Fernando derdes werd wat een geweldig resultaat is voor het team.”

“Ik heb veel vertrouwen voor het seizoen. We hebben fantastisch potentieel, ook al zijn we nog zeer vroeg in het seizoen.”

Fernando Alonso kon enkel denken aan wat er gebeurt was als hij zich niet in de regen moest kwalificeren. De Spanjaard werkte zich naar op van een dertiende startplaats naar een derde plaats op het einde, met slechts enkele seconden achterstand op zijn teamgenoot. Waar was hij niet ge�indigd zonder het oponthoud bij Jacques Villeneuve?

“Het was een goed weekend. Ik was telkens bij de top drie, behalve bij de eerste kwalificatie. Mijn dertiende plek op de grid was niet echt een vertaling van het potentieel van de wagen dus wist ik dat ik vrij gemakkelijk mensen kon inhalen. Tot ik achter Villeneuve kwam en ongeveer 20 seconden verloor.”

“Ik denk dat we het team en Michelin moeten bedanken voor de consistentie van de banden zodat we het uiterste konden geven, en ik mijn snelste raceronde tegen het einde van de race kon neerzetten. De wagen was snel, en ik heb van de hele race genoten.”

Renault vertrekt naar Maleisi� met 16 punten op zak, dat is het dubbel van het puntentotaal van Ferrari. De Blauw Gele wagens zetten hun eis om de wereldtitel te veroveren kracht bij.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter