Tijdens de eerste vrije oefensessie was Ferrari terug te snel voor de concurrentie. Daar kwam echter verandering want tijdens de tweede vrije trainingen werd Michael pas vierde en Rubens tiende. Maar de kans is ree�l dat dit aan de benzinehoeveelheid ligt…

Michael Schumacher:

“Ik ben tevreden over het werk die we vandaag geleverd hebben. De auto voelt goed aan en ik ben tevreden over de balans van de wagen. Toch kan er hier en daar nog wat aan gesleuteld worden. Toch ziet het er naar uit dat de concurrentie de kloof wat gedicht heeft.”

Rubens Barrichello:

“Het verschil met de andere teams was groter bij de eerste vrije training. Toch maak ik me geen zorgen want we reden voortdurend in racefiguratie. We hebben al het werk netjes geklaard. Ik denk dat we nog steeds sneller zijn dan de concurrentie.”

Jean Todt:

“De teams zaten allemaal dichter op elkaar. Natuurlijk weten we niet met hoeveel benzine de andere teams aan boord reden. We hebben, samen met Bridgestone, twee soort types van banden getest om dan uiteindelijk te kiezen welkeen we zullen gebruiken. We moeten de set-ups van beide wagens nog wat bijstellen maar voor de rest ziet alles er heel goed uit.”

Ross Brawn:

“De andere teams lijken de kloof wat gedicht te hebben, wat we eigenlijk wel verwacht hadden. We verzamelden tal van gegevens maar toch zijn we nog niet volledig tevreden met de wagen. We gaan vanavond de data bestuderen om morgen dan weer wat vooruitgang te boeken.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter