Webber begint het jaar zoals hij ook vorig jaar bezig was, namelijk met een goede kwalificatie. Met een tijd van 1:25.805 was hij met afstand de snelste coureur met een Cosworth motor. De Australi�r vertrekt in zijn thuis Grand Prix vanaf een mooie zesde plaats. Zijn teamgenoot, debutant Christian Klien, mag echter van de allerlaatste rij vertrekken. Als gevolg van een hydraulisch probleem schoot hij in zijn opwarmronde van de baan, waardoor hij gedwongen werd direct weer de pits in te gaan.

Mark Webber:

“Het is tot nu toe een fantastisch weekend voor mij en om als zesde plek te mogen starten hier is fantastisch! De trainingen van vanmorgen, waarin we werkten aan de balans en de setup, verliepen geheel volgens plan. Het team heeft goed werk geleverd door mij een goede wagen te geven. Ik hoopte vooraf op een plekje in de top tien, toen ik de ronde van Sato zag wist ik dat ik een foutloos rondje nodig zou hebben om hem te verslaan. Vooral de eerste bocht is zeer listig, je moet daar echt je agressie inhouden. Ik was dan ook blij toen ik er heelhuids voorbij was. Er was vanmiddag veel meer grip, waardoor ik nog wat extra tijd heb kunnen winnen. Ik kan niet wachten tot morgen, het zal een hele zit worden, maar wel erg spannend.”

Christian Klien:

“Tot nu toe ging het vrij goed, daarom is het zo teleurstellend dat ik niet de kwalificatie heb kunnen voltooien. De balans van de wagen was perfect en ik was zeer tevreden over de eerste kwalificatie run. Het ging echter mis toen ik de eerste bocht naderde, ik kreeg hydraulische problemen waardoor ik van de baan raakte. Het enige wat ik toen nog kon doen was de wagen veilig thuis brengen en mijn rondje afbreken. Ik weet echter al langer dat zulke dingen kunnen gebeuren, ik concentreer me dan ook volledig op mijn eerste Formule 1 race ooit.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter