Volgend weekend krijgen we weer een nieuw circuit te bewonderen in de Formule 1. De laatste maal dat we dit mochten doen was in 2000, toen de Grand Prix van USA zijn (her)intrede deed in het Formule 1-circus. Dit jaar worden we op dit vlak verwend, met op 26 oktober de Grand Prix van China en binnen vier dagen al de Grand Prix van Bahrein. Maar hoe kijken de coureurs eigenlijk vooruit naar komende vrijdag-zaterdag-zondag ?

Beide Williams-coureurs kijken hoopvol uit naar de allereerste race in de oliestaat. Juan Pablo Montoya vertelde het volgende:

“Persoonlijk denk ik dat het belangrijk is dat de Formule 1 naar het Midden-Oosten, en meer specifiek naar Bahrein, verhuist. Racen op een compleet nieuw circuit zal een echte opwindende uitdaging worden voor alle teams. De architectuur is werkelijk verbazingwekkend en het circuit zelf lijkt een meesterwerk, met vele plaatsen om in te halen. Omdat het gebouwd is door dezelfde man die het circuit in Sepang ontwierp (de Duitser Hermann Tilke ontwierp onder andere de Hockenheimring, de N�rnburgring, Sepang, Zandvoort e.a.) ben ik er zeker van dat het mooi wordt, dus kijk ik echt uit naar volgend weekend om het in werkelijkheid allemaal te zien. Na mijn podiumplaats in Maleisi� denk ik dat elk team wel vooruitgang zal boeken in Bahrein.”

Teammaat Ralf Schumacher vertelde dit aan de pers:

“Ik ben ervan overtuigd dat Bahrein veel plezier zal brengen, zowel voor de coureurs als voor het publiek. Ik ben nu al opgetogen op te zien hoe de plaats is veranderd sinds mijn kort bezoekje drie maanden geleden. Deze race opend echt nieuwe perspectieven voor de Formule 1, maar altijd wanneer we naar een nieuw circuit afreizen rijzen er onvermijdelijk verschillende vragen, zoals bijvoorbeeld hoe onze wagens zich hier zullen gedragen en hoe comfortabel is het circuit eigenlijk? De hoge temperatuur en de vraah of het overtollige zand hier een belangrijke rol zal spelen zullen we ter plaatse moeten zien. Juan Pablo’s tweede plaats in Maleisi� toont aan dat we niet zo ver van Ferrari zijn als we vreesden, maar er is nog een lange weg te gaan vooraleer we hen zullen verslaan. De tests op het circuit van Le Castellet toonden aan dat we op de goede richting zijn dus laat ons hopen dat we in Bahrain meer zullen kunnen laten zien dan de afgelopen twee races.”

Jenson Button:

“Natuurlijk voelt heel het team zich opgetogen, maar we hebben nog altijd veel werk voor Bahrain, daarom hebben we in Frankrijk getest dit weekend. Het is moeilijk om te voorspellen wat het zal worden voor een nieuw circuit, maar als we op de informatie afgaan die we gezien en gekregen hebben, weten we dat het er stoffig is en het is zeker interessant om te zien welke omstandigheden zich zullen voordoen. Ik hoop dat we wederom punten kunnen behalen dit weekend, en ik kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging.”

De Italiaan Giancarlo Fisichella vertelde dit:

“Ik heb absoluut geen idee wat we kunnen verwachten in Bahrein. Maar ik hou er wel van om naar nieuwe landen en steden te reizen, en natuurlijk ook nieuwe Formule 1-circuits. Ik heb gehoord dat er sommige plaatsen zijn waar je goed kan inhalen op het Bahrein International Circuit, hoewel het er ook erg glad kan zijn zoals Zandvoort in Nederland. Ik ben tamelijk blij met de manier waarop we de Sauber C23 kunnen laten evolueren, en we blijven nog steeds bijleren over de bolide. Dus hoop ik dat we hier goed kunnen kwalificeren en een goed resultaat behalen. “

Felipe Massa:

“Ik heb gehoord dat het circuit in Bahrein erg leuk is, en het is nieuw voor iedereen dus zal het interessant worden dit weekend. We moeten allemaal tesamen het nieuwe circuit leren kennen. Er is wel een simulatie van het circuit gemaakt, natuurlijk, maar de set-up is verre van zeker, dus zal er veel werk zijn gedurende de vrije trainingen op vrijdag. Ik hou er wel van om naar nieuwe plaatsen tegaan. Het was wel leuk om onlangs met de mensen van Sauber-Petronas naar Borneo te reizen. Die mensen daar hadden nog nooit van hun leven een Formule 1-bolide gezien dus die gingen echt wel uit hun dak. Het was erg plezierig, en ik denk dat het dit weekend hetzelfde zal zijn. Na mijn eerste punten in 2004 behaald te hebben in Sepang hoop ik er nog meer te behalen hier in Bahrein.”

Cristiano da Matta:

“Mijn negende plaats in de Maleisische Grand Prix en de tweede maal dat er twee wagens aan de finish kwamen toont aan dat we de capaciteiten hebben om punten te scoren, zelfs in het begin van het seizoen. Als een nieuw circuit zal Bahrain de nodige kopzorgen bezorgen aan vele onder ons, maar ik vertrouw op mijn ervaringen van vorig seizon om mij zo snel mogelijk aan te passen. Het feit dat de circuits vorig jaar nieuw voor mij waren kan me een licht voordeel geven dit weekend. Vorig jaar kon ik vrij snel terrein winnen op mijn tegenstanders, maar dit weekend zijn we allemaal op dezelfde hoogte. De Grand Prix van Bahrain is vrij belangrijk voor de Formule 1 op vele vlakken, dus ben ik optimistisch dat het een goede race zal worden.”

Olivier Panis:

“Ik denk dathet enorm verfrissend is om nieuwe circuits op de kalender te hebben, niet alleen voor het racen, maar ook de mogelijkheden om een nieuw land, cultuur en volk te leren kennen. Ik ben nog niet naar Bahrain afgereisd, toch heb ik al volop de layout bestudeert en ik kijk echt uit naar de Grand Prix. Net zoals elke andere coureur zien we het circuit pas op donderdag, gedurende de algemene verkenning, en ik ben er zeker van dat het een hele uitdaging zal worden. De laatste maal dat ik op een volledig nieuw circuit reed was op de Indianapolis Motor Speedway in september 2001 (Panis was tijdens de eerste race op Indianapolis in 2000 testcoureur van McLaren, red.) en ik denk dat ik snel nieuwe situaties en omstandigheden de baas kan, iets dat ik ook dit weekend zal proberen te doen en ik hoop dat we vooruitgang zullen boeken. Ik denk dat ons algemeen resultaat in Maleisi� aantoonde dat we op de goede weg zitten en dit willen we zeker blijven volhouden.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter