Nieuw team, nieuwe indrukken. Jacques Villeneuve is terug van weggeweest. Testtijden zeggen niet veel, dat is algemeen geweten, maar hij zette vandaag wel een mooie derde tijd neer voor de eerste maal in een wagen die hij niet kent. Na 95 rondjes reed hij een 1�15.196 op de tabellen, op amper twee tienden van de snelste man, Ricardo Zonta, die dan ook twintig ronden meer had afgelegd. En zo denkt de Canadees er ook over.

“Mijn eerste testdag met Sauber ging erg goed. Ik heb veel tijd in de fabriek gespendeerd om het stoeltje goed te krijgen, dus zat ik meteen comfortabel in de wagen. Ik reed veel ronden vandaag en de tijden waren goed. En bovendien was de wagen absoluut betrouwbaar, we kenden geen technische problemen of iets in die aard. Zodoende was het een dag waar we veel uit kunnen halen.

We hebben ons voornamelijk op de set-up van de wagen geconcentreerd om de wagen verder af te stellen op de Michelin-banden. We hebben een uitstekende basis en ik vertrouw erop dat we ons werk positief kunnen voortzetten tijdens de volgende test.”

Die volgende tests komen er op 1, 2 en 3 december. Wederom is Spanje de place to be, maar dan wordt het Barcelonese Montmel� ingeruild voor Andalusische Jerez de la Frontreira.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter