Jacques Villeneuve is klaar om een sensationele comeback te maken volgend jaar bij Williams. Zeker nu de geruchten over Ralf niet meer ontkracht worden en hij maar verder blijft aanmodderen zou de Duitser op de wip zitten. Niemand minder dan Jacques Villeneuve neemt terug plaats in de Williams-bolide. Dit mede doordat Frank Williams het risico niet wil nemen om een onervaren piloot in de wagen te zetten en Button en Webber zijn te kostelijk doordat ze reeds een contract hebben wat overgekocht moet worden… .

Jacques zou het voorstel gedaan hebben om een pak minder te verdienen dan bij BAR in 2003 (hij verdiende 23 m�) en gaat akkoord met een ‘resultatenvergoeding’. Net dat wat Frank al enkele weken geleden tevergeefs vroeg aan Ralf.

De uitlatingen van Craig Pollock, Jaques zijn manager, liegen er niet om:

“Ik zou er h��l veel geld op zetten dat Jacques terug in de F1 zit in 2005. Ik heb al gesprekken gehad met de juiste teams. Jacques had ook al aanbiedingen om dit jaar te rijden maar hij enkel bereid om voor iemand te rijden die hem een kans geeft om tegen Michael Schumacher te strijden voor de titel.
Jacques vindt dat de Formule 1 zeker nog geen voltooid verleden tijd is. Hij heeft terug zin om te racen en hij is fitter dan ooit dankzij een nieuw trainingsprogramma.
Geld is geen probleem om al dan niet terug te komen maar wat hij niet wil doen is op het einde van het veld rond te rijden. Hij wil een auto die races kan winnen en kan vechten voor het kampioenschap. Williams is zeker interessant.”

 

Over BAR wilde Craig Pollock niets kwijt. Wat hij niet onder stoelen of banken kan steken is dat het team dit jaar er met kop en schouders bovenuit de andere middenmoters steekt. Villeneuve heeft deze auto nog mee ontwikkeld maar heeft jammer genoeg de ‘pech’ er dit jaar niet bij te zijn.
Jock Clear, die al nauw met Jacques werkte sinds 1997 bij Williams (wereldkampioen dat jaar) en later bij BAR (deed mee de overstap van Williams naar BAR – werkt nu nauw samen met Sato) vertelde hetvolgende over Jacques, waarvan hij nog een goede vriend is en die hij nog regelmatig ziet:

“Hij is heel teleurgesteld dat hij er niet bij is nu het allemaal goed kwam. Hij wist dat het een tijdje ging duren en hij sloeg het aanbod van Renault in 2001 af om er verder mee te werken.
Nu zijn de vruchten van ons werk te zien. Hij is gefrustreerd maar hij staat mentaal sterk. Er zijn meer belangrijke dingen in het leven.”

Stel dat het toch niet Williams wordt, dan kan het enkel Renault worden door de contacten die Villeneuve heeft met de motorleverancier van zijn Wereldtitel en door de competativiteit.

BAR-baas David Richards vraagt zich echter wel af of Jacques nog wel ge�nteresseerd is in de sport:

“Ik zou zeer verwonderd zijn als Jacques het zich zou aantrekken. Ik betwijfel zelfs of hij nog naar de F1 op de televisie kijkt, zo’n karakter heeft hij. Hij heeft zijn eigen leven en ik denk helemaal geen interesse in Formule 1 meer.”

Eindconclusie: de hoofdrolspeler van het ‘silly season’ wordt ongetwijfeld Jacques Villeneuve. Laat ons hopen dat hij ook op de ‘entry-list’ van de FIA in maart volgend jaar zal staan, de F1 mist �cht coureurs met flair, de nodige agressie en die aan heel het circus rond de F1 geen boodschap hebben.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter