koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Vettel wint, Verstappen 5ee

Sebastian Vettel heeft in Brazilië zijn vijfde overwinning van dit seizoen geboekt. De viervoudig wereldkampioen pakte bij de start de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Max Verstappen zag Max Verstappen na een inhaalrace voorbij komen en eindigde als vijfde. Lewis Hamilton eindigde uiteindelijk als vierde.

Bottas kon Vettel wel volgen maar niet inhalen. De racesnelheid van de Ferrari-coureur was simpel weg te goed. Raikkonen deed hetzelfde bij Bottas, vooral volgen. In de laatste ronden kwam Hamilton nog dichtbij maar ook hij kon de Fin niet passeren.

De race werd vooral gekleurd door Hamilton en Ricciardo die beide een inhaalrace reden. Ricciardo had daarbij geluk, in de eerste ronde kwam hij aanraking met Magnussen en Vandoorne. Zowel Magnussen en Vandoorne vielen uit, Ricciardo kon na een spin door. Ook Ocon viel uit in de eerste ronde, voor de eerste keer in zijn Formule 1-carierre. Boosdoener was Romain Grosjean die Ocon een tik gaf en daar een 10-seconden penalty voor kreeg.

Om alle brokstukken op te ruimen reed er enkele ronde een safety car voor het veld uit. Om de brokstukken te ontwijken werd door de pitsstraat gereden. Hamilton en Ricciardo reden zich vervolgens knap naar voren waarna de Red Bull coureur alsnog als zesde eindigde.

Max Verstappen reed een eenzame race, hij kon het tempo van Raikkonen niet volgen en kon in de slotfase ook Hamilton niet van zich afhouden. De Mercedes krachtbron en de nieuwere banden van Hamilton zorgden ervoor dat Brit de simpel weg te snel was. In de slotfase maakte Verstappen met ruimte voorsprong op Ricciardo nog een pitstop waarna hij op nieuwe banden de snelste ronde van de race reed.

Felipe Massa trok na de race de aandacht naar zich door in zijn laatste Braziliaanse Grand Prix als zevende te finishen. Alonso, Perez, en Hulkenberg maakten de top tien compleet.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.