Twee verzoenings- en bemiddelingspogingen om Jos Verstappen alsnog aan een rijderspositie in de Formule 1 te helpen, zijn tot dusver vruchteloos gebleven.

Zowel de autosportfederatie KNAF als de mede-sponsor van Verstappen, Har Muermans, tracht of hebeft getracht alle partijen met elkaar te verzoenen. De KNAF ziet volgens voorzitter Arie Ruitenbeek echter geen mogelijkheid om de patstelling tussen Verstappen, diens management en geldschieter Trust te doorbreken. “Heel vervelend, maar er ligt een contract en afspraak is nu eenmaal afspraak’‘, aldus Ruitenbeek.

De KNAF voorzitter doelt op de pogingen van Trust om nieuw Nederlands racetalent op te leiden en uitzicht te bieden op een test in de Formule 1. Trust eigenaar Michel Perridon wilde daartoe een overeenkomst sluiten met het team van Eddie Jordan. DTM coureur Christijan Albers en Robert Doornbos (dit jaar Formule 3000) zouden dit najaar bij Jordan gaan testen.

Verstappens manager Huub Rothengatter heeft Trust per e-mail laten weten dat hij 20 procent opeist van de waarde van het contract (naar verluidt ��n miljoen euro), dat het bedrijf zou hebben gesloten met Jordan. De merknaam prijkt op de spiegels en op de voorvleugel van de Jordans. Volgens Perridon is echter geen contract gesloten met de Engelse renstal. Dat de naam op de auto staat, is volgens Trust niet meer dan een geste van de kant van Eddie Jordan, die het niet met Verstappen eens kon worden over diens salaris.

Mede sponsor Har Muermans tracht intussen Verstappen en Perridon weer op ��n lijn te krijgen. Hij zegt nog deze week een afspraak met de coureur en de geldschieter te willen maken, in de hoop partijen weer op ��n lijn te krijgen. Handicap daarbij is een knallende ruzie, die begin maart ten kantore van Trust is uitgebroken. Verstappen is toen woedend weggelopen.

Verstappen wil niet terugkomen op de kwestie. Hij wil het verleden laten rusten en pas weer in de publiciteit treden wanneer er ‘iets positiefs’ te melden is, aldus zijn persoonlijk manager Raymond Vermeulen. Een alternatief voor de Formule 1 heeft zich volgens hem nog niet aangediend.

Bron: AD

 

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter