koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
‘Verstappen wint 0.3 seconde met nieuwe motor’

Ondanks de vechtscheiding tussen Red Bull Racing en Renault, lijkt de samenwerking tussen de twee bedrijven zich te ontwikkelen.

De nieuwe Renault-motor waarmee Max Verstappen komend weekeinde op Monza tijdens de Grand Prix van Italiƫ kan rijden, moet volgens Renault drie tienden per rondje tijdwinst opleveren.

Daniel Ricciardo zal vrijdag sowieso de nieuwe versie van de motor gebruiken en voor Verstappen wordt op de zaterdag gekeken of het de moeite waard is.

Renault zal gek genoeg de motor niet gebruiken, omdat deze nog niet betrouwbaar genoeg wordt geacht.

Dus Red Bull lijkt hiermee voor ‘proefkonijn’ te spelen?

In ieder geval krijgen de mannen van Red Bull wat zij al tijden vragen van Renault: een snellere motor.

Verstappen mag sommige onderdelen van de motor veranderen, zonder dat het een gridstraf oplevert, omdat hij nog niet over de toegestane limiet is.

Voor zijn teamgenoot ligt dat anders. Aangezien Ricciardo het maximaal toegestane aantal van drie motoren al heeft verbruikt, wordt hij voor straf in de startopstelling teruggezet naar achteren.

Het komende weekeinde staat vooral in het teken van damage control. Het Brits-Oostenrijks team verwacht betere resultaten in de straten van Singapore.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.