koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Verstappen vijfde op Monza na penalty

Max Verstappen kwam op Monza niet verder dan de verwachte vijfde positie. De Nederlander reed een sterke wedstrijd en kwam als derde over de finish. Toch werd Verstappen als vijfde geklasseerd dankzij een penalty voor een aanvaring met Valtteri Bottas.

Verstappen startte de Grand Prix van Italië vanaf de vijfde positie. Bij de start verschalkte hij Valtteri Bottas, en dankzij de aanvaring tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton schoof hij op naar de derde positie. Vervolgens weet hij die positie te handhaven tot in de slotfase. Wanneer Bottas na zijn pitstop snel inloopt op de Red Bull laat Verstappen te weinig ruimte aan de buitenkant van de eerste chicane. Bottas schiet rechtdoor en Verstappen krijgt een vijfsecondenstraf voor de actie.

Op de boordradio laat hij duidelijk weten het niet eens te zijn met de straf en laat dat ook duidelijk zien. Hij verdedigt zijn positie ten opzichte van Bottas met hand en tand, en valt daarbij zo ver terug dat ook Vettel kan profiteren van de penalty. Na de race liet Verstappen tegenover zijn eigen website optekenen: Ik gaf Valtteri genoeg ruimte. Als hij dan tegen mijn wiel aan rijdt, kan ik daar zelf niks aan doen. Onder het remmen mag je terug naar links gaan, zolang je maar een autobreedte aan ruimte geeft. Dat deed ik, maar hij reed tegen mijn wiel op. Ik had Bottas natuurlijk makkelijk voorbij kunnen laten gaan en mijn punten kunnen pakken, maar zo ben ik niet. Na het krijgen van de tijdstraf wist ik zeker dat ik hem er niet voorbij ging laten. Ik wist dat ik vijfde zou gaan worden, dus had ook niks meer te verliezen.

Toch was Verstappen niet geheel ontevreden over zijn wedstrijd, en ziet de race in Singapore met vertrouwen tegemoet. We zijn derde op het circuit gebleven, dus daar ben ik wel erg blij mee. Wat betreft de snelheid was het gewoon goed vandaag, ook al zijn we heel langzaam op het rechte stuk. We hebben in ieder geval weer een goed aantal punten weten te binnen te halen. Wat betreft de auto gaat het gewoon goed. Ik hoop dat we daar [in Singapore] genoeg vermogen uit de krachtbron kunnen halen om mee te doen.



Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.