Duel Verstappen-Fisichella?

Sponsor en zakenvriend Har Muermans tracht Jos Verstappen alsnog een rijderspositie te bezorgen in de Formule 1 dit jaar. De Limburgse vastgoedondernemer heeft Peter Sauber voorgesteld een vergelijkingstest te houden tussen Verstappen en de Italiaan Giancarlo Fisichella, nota bene de oogappel van de Zwitserse teambaas.

Volgens de sponsor behelst zijn voorstel een driedaagse vergelijkingstest, waarbij Verstappen ��n dag de kans krijgt om aan de bijzonderheden van de C23 te wennen. Daarna zou de coureur twee dagen lang moeten bewijzen dat hij rapper is dan Fisichella.

Het kapitaal dat Trust en Muermans beschikbaar hebben voor een rentree van Verstappen, blijft voorlopig onaangeroerd. “Wij houden ons kruit droog voor Jos. Als er een goed stoeltje voorbij komt, dan kunnen we toeslaan. We hebben wel gemerkt dat voor geld niet alles te koop is en dat is eigenlijk maar goed ook. Bovendien: rijden bij Minardi en eigenlijk ook bij Jordan heeft geen zin. Jordan is geen optie gezien de prestaties, dat ziet iedereen toch? Anderzijds is het belangrijk dat Jos aan de gang blijft, laat zien dat hij nog steeds een coureur is die ertoe doet. Vandaar het voorstel aan Sauber.’‘

De kansen dat het Zwitserse team zal toehappen, zijn overigens niet bijster groot. Wanneer Verstappen sneller blijkt te zijn dan Fisichella, nota bene winnaar van de Grand Prix van Brazili� in 2003, dan zou dat ongetwijfeld contractuele complicaties opleveren.

In de tussentijd blijft Verstappen volgens Muermans in vorm door veel te karten, te fietsen en met gewichten te trainen. “Hij is fit! Hij kan zo overal instappen als de mogelijkheid zich voordoet. Ik hoop dat het dit jaar is, en anders volgend jaar toch weer gaat lukken.’‘

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter