koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Verspreking Mick Schumacher?

De zoon van de recordkampioen Michael Schumacher, Mick Schumacher, nam recent in Bahrein voor het eerst deel aan een officiële Formule 1-test.

Hij mocht over andere met de Ferrari SF90H testen en zei daarover tegen Auto Bild: De auto accelereert zo goed uit de bochten, daar moet je echt respect voor hebben. Heb je dat niet dan kan het met meer dan 1000 pk gevaarlijk worden.

Formule 1-teams laten het maar al te graag weten als ze extra motorvermogen hebben gevonden, maar exacte cijfers krijgen we zelden. Het blijft dan ook gissen naar de hoeveelheid PK’s dat ieder team aan boord heeft. Mick Schumacher lijkt zich echter te hebben versproken.

Vorig jaar werd er in het begin van het seizoen druk gespeculeerd of Mercedes wellicht de grens van 1000 pk had doorbroken met haar motor. men leek het met elkaar eens, maar een officiële bevestiging vanuit het kamp van de Zilverpijlen kwam er niet.

Overigens waren de Formule 1-auto’s in de eerste Turbo-tijdperk van de jaren 1980 een stuk krachtiger. BMW had een viercilinder van 1500cc die in de kwalificatiemode er bijna 1500 pk uitschreeuwde!

De motor was na die paar minuten wel rijp voor revisie, dan wel de sloop…Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.