Als er ��n volk is dat eergevoel hoog in het vaandel draagt is het toch het Japanse volkje.
De Grote Prijs van Australi� was voor enkele teams beschamend te noemen, niet alleen McLaren kreeg een pandoering van jewelste, ook Toyota moest het circuit met schaamrode gezichten verlaten.

Teamverantwoordelijke Tsutomu Tomita heeft dan ook zijn verontschuldigingen aangeboden aan de Toyota fans.
Zowel Cristiano da Matta als Olivier Panis vielen buiten de punten, ze moesten zich tevreden stellen met een 12e en 13e plaats in de rangschikking.

Mike Gascoyne beloofd dat er snel verandering zal komen in het design van de Toyota, dit weekend al zullen ze enkele nieuwigheden implementeren.

Tomita hoopt dat de veranderingen aan de wagen in Maleisi� al iets kunnen opleveren en dat ze zo het tij kunnen keren in hun voordeel.

Tomita:

“De eerste race was een spijtige zaak niet meteen een goede start van het seizoen, ik wil me dan ook verontschuldigen bij de wereldwijde Toyota fans, maar wees er zeker van dat we ons ontzettend inzetten om de wagen te verbeteren.

We hebben ons nu gefocust op het komende weekend en we hopen op een betere race dan in Melbourne.
De omloop zou onze wagen beter moeten liggen.”

Ondertussen gaan er allerlei berichten de wereld rond dat Gascoyne binnenkort zijn ontslag mag verwachten bij Toyota, maar in het verleden werd dit ook al gezegd over Mike zijn carri�re bij Renault, toen bleek het ook uit de lucht te zijn gegrepen.
De toekomst zal het uitwijzen�zoals altijd.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter