koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Vandoorne maakt debuut in WEC

Oud McLaren coureur Stoffel Vandoorne zal op 4 mei zijn debuut maken in het World Endurance Championship (WEC). De Belg neemt het stoeltje over van tevens oud McLaren coureur Jenson Button, die een stapje terug doet uit het wereldkampioenschap lange afstand racen.

Vandoorne zal plaats nemen in de LMP1 bolide van het Russische teams tijdens de laatste twee races van het WEC. De eerste race die Vandoorne zal rijden zijn de zes uren van Spa op 4 mei. Daarna zal hij zich gaan opmaken voor zijn eerste deelname aan de 24 uren van Le Mans in Juni.

Het stoeltje bij SMP is vrijgekomen nadat oud-teamgenoot van Vandoorne, Jenson Button, een stap terug heeft gedaan in het WEC. De wereldkampioen Formule 1 van 2009 reed vorig jaar alle races in het WEC bij SMP maar heeft nu besloten meer tijd door te willen brengen met zijn zwangere verloofde, in plaats van twee weken lang in Le Mans te zitten. Daarnaast acht hij Toyota onverslaanbaar, dus ook de motivatie zal niet 100% zijn.

Naast Vandoorne neemt natuurlijk ook een ander oud teamgenoot deel aan de laatste twee rondes van het WEC. Fernando Alonso doet een gooi naar zijn tweede eindzege op Le Mans voor Toyota.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.