Wederom een Belg die een Minardi test. Dankzij Minardi sponsor Muermans kon Jeffrey Van Hooydonck vandaag een Minardi PSO4B testen op het circuit van Misano.

Van Hooydonck kon slechts 5 getimede ronden rijden, en noteerde als besttijd 1 min 15.930. Hij was uiteraard in zijn nopjes over zijn eerste kennismaking met een Formule 1 wagen:

” Het was echt fantastisch. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n hoge snelheden op het rechte stuk zou halen. Ook het remmen was indrukwekkend. In het begin van de test had ik wat moeilijkheden omdat het gaspedaal zeer gevoelig bleek te zijn. Het kostte me wat tijd om eraan te wennen, maar in het algemeen was het echt goed, ook al was het maar voor enkele ronden. Nu kan ik mij een beeld vormen wat Formule 1 rijden is, en ik ben echt blij dat ik de mogelijkheid kon aannemen.

Ik race al 10 jaar en nu kreeg ik eindelijk de kans om een Formule 1 wagen te besturen. Het was net als een computerspel, enkel sneller! “

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter