Hij zat er vorig jaar vaak dichtbij, maar dit seizoen sloeg Jurgen van den Goorbergh meteen toe in de eerste race om de wereldtitel in de Supersport klasse. De 34 jarige motorcoureur uit Breda won zondag op het circuit van Valencia op een Yamaha de openingswedstrijd.

Hij bleef zijn Franse teamgenoot Fabien Foret voor en versloeg ook de Japanse favoriet Katsuaki Fujiwara (Suzuki). Vorig jaar debuteerde Van den Goorbergh in de Supersport, nadat hij jaren had gestreden in de Grands Prix van de WK wegrace.

De Nederlander kwam in 2003 diverse keren op het podium, werd zelfs drie keer tweede, maar smaakte niet het zoet der overwinning. Daar maakte hij zondag meteen in de openingsrace in Spanje een einde aan. ‘VDG’ rukte vanaf de zesde startpositie op naar de kop van het veld en reed majestueus naar de winst.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter