Na een teleurstellende seizoensopener toonde McLaren een min of meer comeback daar testrijder Pedro de la Rosa vandaag de snelste tijd reed. De la Rosa gaf het team wat moed door voor de Ferrari van Badoer en de BAR van Davidson te eindigen.

De la Rosa mag dan wel minder ronden gereden hebben, toch plaatste hij de McLaren voor de Ferrari. Misschien wel een terugkeer van de sterke wintertesten.

McLaren rijder David Coulthard finishte achtste in Australi� terwijl Ra�kk�nen moest opgeven met een defecte motor. Pedro denkt dan ook dat het gat tussen zijn team en de winnaar uit Melbourne, Ferrari, kleiner zal zijn tijdens de Grand Prix van Maleisi�.

“De wagen is zo makkelijk te besturen,” zei Pedro. “Een feit is dat er nog veel uit de wagen te halen valt.”

McLaren werkte vandaag aan een bandenprogramma voor de Grand Prix van Imola volgende maand. Dit doordat het Valencia circuit veel gelijkenissen toont aan het Imola circuit.

Intussen vervolledigde Ferrari testrijder Luca Badoer een bandenprogramma van Bridgestone. Badoer eindigde na de McLaren van de la Rosa op de tweede plaats. Bridgestone, die zo dominant was in Melbourne, testte vandaag acht verschillende bandentypes uit.

Vele concurrenten van Ferrari hopen op warmere temperaturen in de Grand Prix van Maleisi� en de Grand Prix van Bahrein. Dit doordat Michelin beter zou presteren in warmere temperaturen. Maar Bridgestone wil bewijzen dat de overwinning in Melbourne niet zo maar eentje was.

Davidson reed 120 ronden in Valencia met de BAR hybrid. Hij testte enkele nieuwe ophanging onderdelen. Het waren deze onderdelen die verloren zijn gegaan tijdens het transport vorige maand.

Morgen komt Barrichello deze rijders vergezellen. De Braziliaan zou in Mugello gaan testen maar sneeuwstormen staken hier een stokje tussen.

Pos Rijder Wagen-Motor Tijd Ronden

1 Pedro de la Rosa McLaren 1m00.124s 81
2 Luca Badoer Ferrari* 1m00.151s 88
3 Anthony Davidson BAR 1m00.740s 120
*2003 wagen

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter