Toyota heeft er een geweldige kwalificatie opzitten, voor de eerste keer klimt het team uit het pak.
Olivier Panis zal van op een achtste plek starten en Da Matta een plekje achter de Fransman. Olivier zal moeten starten van op de vuile strook van het circuit, normaal gezien geen groot probleem. Maar omdat het circuit omgeven is door woestijnzand kan dat wel eens een groot nadeel opleveren.

Mike Gascoyne, technisch directeur van Toyota, is vrij optimistisch aangezien de Toyota niet snel maar wel betrouwbaar is. Hij kijkt dan ook uit om de eerste punten te pakken dit seizoen.

“Dit is een geweldige moraalbooster voor iedereen die zo hard gewerkt heeft dit seizoen. Het is fantastisch om beide wagens in de top 10 te hebben. De wagens vertonen een mooie balans, de rijders hebben prima werk geleverd en we zijn zeer blij over onze bandenkeuze. We kunnen optimistisch uitkijken naar een plek in de punten.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter