Niemand minder dan Ferrari en BMW hebben onafhankelijk maar simultaan gezegd dat het niet meer hoeft en dat ze hun zouden kunnen terugtrekken uit de Formule 1.
Net op een moment dat iedereen dacht dat, door de nieuwe voorstellen van volgende week, alles wel goed ging komen werd er al onmiddelijk een tijdbom geplaatst onder de geplande onderhandelingen.
Ferrari president Luca di Montezemolo zei dat Ferrari zich uit de sport zal terugtrekken als het gevecht voor controle van de sport blijft verder gaan.

“Ik denk niet dat er een andere mogelijke oplossing is om samen te vinden. Daarom is het beter voor de toekomst van de F1 dat iedereen zijn eigen beslissing (stoppen/meedoen) neemt. Ik zie geen andere oplossing!”

BMW vindt dat het beter is dat ze stoppen met de F1 en in de GPWC stappen… .
Burkhard Goeschel, spreekbuis voor BMW vertelde:

“F1 moet hun manier van management aanpassen of BMW en andere constructeurs stappen over naar de GPWC. Het moet zoals een industri�el bedrijf gemanaged worden.
Er zijn nog mogelijkheden om de gesprekken toch op gang krijgen, en ik hoop dat het lukt, maar een nieuwe raceserie zou een oplossing zijn als het niet lukt. Als de F1 een andere weg neemt dan wat BMW in gedachten heeft, of wat niet binnen de waarden van ons past den stappen we eruit.”

Paul Stoddard blijft rechtlijnig met oogkleppen Ecclestone ondersteunen:

“Ik denk niet dat er een ander kampioenschap gaat komen. Er zal ��n kampioenschap zijn: het Formule 1 Wereldkampioenschap!!”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter