koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Toch geen veranderingen in motorenreglement 2021

Geen interesse bij nieuwe fabrikanten

Omdat er bij Porsche en Aston Martin nog altijd ernstige twijfels bestaan over het fabriceren en leveren van F1 motoren ziet het er nu naar uit dat de reglementen voor de motoren in Formule 1 niet zo drastisch zullen veranderen als tot nu toe werd verwacht.

Liberty en FOM wilden door de regelveranderingen onder andere Porsche, Aston Martin en Cosworth verleiden om Formule 1-motoren te gaan bouwen. Volgens eerdere berichten zou de motor voor 2021 sterk lijken op de huidige, maar dan zonder het complexe en kostbare MGU-H-systeem. Dat lijkt echter onvoldoende om nieuwe fabrikanten te verleiden.

Nu de huidige fabrikanten (Mercedes, Ferrari, Honda en Renault) hiervan op de hoogte zijn gesteld stellen zij zich op het standpunt dat het beter is de regels niet teveel te veranderen. Voor hen zou dat immers extra kosten met zich mee brengen. Als er geen andere fabrikanten toetreden is er volgens de huidige motorenleveranciers geen reden om grote veranderingen toe te passen.


De beroemde 6,2 liter V12 van Aston Martin

De nieuwe fabrikanten vonden de regelveranderingen juist niet ver genoeg gaan en ook de beginsituatie te complex om een goede kans te hebben vanaf het begin succesvol te zijn. Voor Aston Martin komt daar nog het investeringsplafond bij; de sportautobouwer ziet in de voorgestelde regels teveel financieel risico. Beide fabrikanten waren van begin af aan betrokken bij de besprekingen voor de 2021 motoren maar zagen zich naar verluid genoodzaakt af te haken deze maand.

Als dat zo blijkt, is het voor FOM allereerst zaak de vier huidige motorleveranciers binnenboord te houden. Voor hen is kostenreductie ook belangrijk en een voortzetting van het huidige reglement bespaart hen veel onderzoeks- en ontwikkelingskosten. Daar ligt dus het tegenstrijdig belang tussen huidige en nieuwe partijen.

Voor 2021 kunnen we dus verwachten dat de configuratie van de V6 hybride turbomotoren niet veel zal wijzigen, al zullen er wel meer geluid en meer PK’s uitkomen.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.