Het jaar 2004 lijkt er eentje te worden zoals het jaar 2002. De Ferrari-fans dansen op de tafel van geluk, voor de rest van de teams lijkt het malheur niet te stoppen, op enkele uitzonderingen (zoals BAR) na. BMW-motorsportdirecteur Mario Theissen geeft dit voorlopig niet toe en liet op de website van Williams weten dat hij er nog alle vertrouwen in heeft.

BMW-Williams heeft nog maar 19 punten te pakken in het constructeurskampioenschap, maar de Theissen verklaarde dat de motor nog wat meer ‘power’ zal winnen. Het was dus een tamelijk moeilijk begin van het seizoen, maar de Duitser ziet geen reden waarom de doelen van het team uit het zicht zouden verdwijnen.

“Ik doe geen voorspellingen,” zei hij, “maar zoals ik het zie is alles om voor te vechten er nog, inclusief het WK, vooral rekening houdende met ons succes in de tweede helft van vorig seizoen.”

In 2003 kende BMW WilliamsF1 inderdaad een moeilijke start maar tegen het midden van het seizoen waren ze in staat om vooraan mee te vechten tegen Ferrari. In de eerste zes races haalden de beide rijders samen slecht ��nmaal het podium (Montoya in Melbourne), maar vanaf Monaco pakten ze nog 11 podiums en elke rijder won tweemaal.

Volgens Theissen zit het Brits-Duitse team nu zelfs in een betere situatie dan vorig jaar, want

“het verschil met Ferrari is niet zo groot als in 2003. Dit is een voordeel. Aan de andere kant zagen we de kloof vorig jaar al in januari, en nu zagen we het pas na de eerste race, en dat is niet positief.”

Williams werkt nu voluit om de kloof te dichten, en ze doen dit door het hele pakket te verbeteren: het chassis wordt onder de loep genomen en ook aan de motor en de banden wordt gewerkt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter